Õppeaasta teine laager

Selle õppeaasta teine ekspertlaager toimus 12. novembril Haapsalu Kutsehariduskeskuses. Kohal oli 15 noort seitsmest Läänemaa koolist.

Päeva alustuseks pakuti hommikusööki. Seejärel tutvustati kooli, kuid seda hoopis uuenduslikul ja põneval viisil - nutimängu abil. See tähendab, et enda telefoni tuli tõmmata äpp ning telefoni hakkasid ilmuma küsimused kooli kohta, kui jõuad teatud punkti lähedale. Siis tuli minna sinna punkti, et vastus saada ning seejärel ilmusid juhised uue punkti asukoha kohta. Niiviisi tuli mööda kooli territooriumit ringi käia. See andis võimaluse ise kooli uudistada. Väga lahe meetod uute teadmise saamiseks!

Seejärel toimus HKHK huvi- ja infojuhi Mariti ning õppe- ja karjäärinõustaja Liina läbiviimisel karjäärituba. Meie noored pidid ameteid kirjeldavate piltide hulgast valima enda jaoks sümpaatse ameti ning sellest rääkima. Marit ja Liina esitasid selle kohta küsimusi ning andsid juhiseid, kus antud eriala omandada saab ning tõid näiteid erinevate karjäärivõimaluste kohta. Seejärel tutvustasid nad enda kooli kodulehte ja rääkisid erinevatest (edasi)õppimis- ja praktikavõimalustest HKHK-s.

 
 

Edasi suunduti lõunasöögile, peale mida ootas meie noori puidumaja. Seal anti võimalus meisterdada endale võileivakandik. Kandiku põhja võis teha oma äranägemise järgi spoonist kujundi. HKHK puidumaja annab lõputuid võimalusi esemete valmistamiseks, kui ainult käsi peale hakkab!

Seejärel suunduti spordisaali. Seal loositi võistkonnad ning alustuseks pandi ennast proovile teatevõistluses. Seejärel mängiti saalihokit ja rahvastepalli. Peale pikka sportimist oli aeg väikeseks kehakinnituseks ning laagripäev lõpetati kringlisöömisega.

Laagripäevad annavad hea võimaluse omavahel paremini tuttavaks saada ning suhelda teistsuguses keskonnas ja teistsugustel teemadel kui tavakohtumistel.